söndag 14 mars 2010

Mer inspriation från Nenne

"Jag blev så glad när jag såg den lilla tygbiten i kitet och började genast fundera vad jag skulle göra med den. Jag ville klippa ut de små blommorna men det kan vara svårt utan att det fransar sig så jag strök på en bit vliseline så gick det alldeles utmärkt. Blommorna satte jag sedan på dubbla 3D-kuddar så de kom upp ordentligt.


Jag är en flitig bloggläsare och följer många både svenska och utländska bloggar och jag får så mycket idéer och inspiration här och där. För ett par veckor sedan såg jag en finurlig idé i Pink paislee's egen blogg som jag ville prova. Här är en länk till det inlägget: http://pinkpaislee.com/2010/03/thursday-trend-glimmer-mist/

Istället för mist använde jag vit akrylfärg, fyllde i konturerna med svart penna, och skrev en massa om vad jag tänker & gör just nu. Det mönstrade pappret i sig och de många journalingrutorna räcker nästan som dekoration så jag tog bara en bit wellpapp som fick binda ihop fotot med titeln och så lite turkosa pärlor som accent. Bokstäverna målade jag svarta med en svart tuschpenna för att de skulle matcha bättre.

Har ni nu som jag kastat er över det fina kitet och skapat en massa så har ni säkert en massa spillbitar kvar, det hade i alla fall jag och de kan man ju inte kasta!

Klipp/riv remsor och klistra fast på en bit papper. Rita av eller rita på fri hand ett enkelt mönster, klipp så att du får en schablon, limma fast denna på dina remsor, sy runt om motivet och klipp sedan så du får en smal kant runt om. Gör ett enkelt men välarbetat kort av en bit papper som panel, ditt motiv och en sticker där du skriver din hälsning! (Den här idén har jag också sett någonstans men kommer tyvärr inte ihåg var!)


Hoppas att ni fått ett par nya idéer om vad man kan hitta på, jag har fortfarande ett par idéer kvar, kanske ett litet minialbum med skoltema, dekorera påskäggen med remsor från de fina papprena, använda tygbiten på ett kort eller kanske sy en blomma av tygbiten...Ja, idéer får jag aldrig slut på! :D Tack gulliga Marie för att jag fick gästa din fina kitklubb, det har verkligen varit roligt och inspirerande! /Nenne"

2 kommentarer:

  1. Du är så himla bra!! Härliga alster!

    SvaraRadera
  2. Oj, så fina! Vilken bra idé och vackert utfört!

    SvaraRadera

 
Design av Sockergrynet.se